Címlap

Keresés

City-Port Címlap

pályázatHiánypótló beruházásként elkészült Kiskörén az új mini bölcsőde, mely 8 gyermek ellátását tudja biztosítani. A fejlesztés egy korábban funkció nélküli épület átalakításával és felújításával valósult meg, létrehozva ezzel egy modern, a kor igényeinek és követelményeinek megfelelő mini bölcsődét. A projekt keretében sor került a szükséges bútorok, eszközök beszerzésére is. A beruházás 69,12 millió forint vissza nem térítendő, Európai Uniós támogatásból valósult meg.

Kisköre Városi Önkormányzat, mint projektgazda, a TOP-1.4.1-19 azonosító számú, Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című pályázati felhívásra benyújtott pályázata támogatási döntésben részesült, mely fejlesztés TOP-1.4.1-19-HE1-2019-00005 azonosító számmal, „Mini bölcsőde kialakítása Kiskörén” címen valósult meg alig egy év alatt, 2020. szeptember és 2021. augusztus között

A fejlesztés célja Kiskörén, hiánypótló szolgáltatásként egy új mini bölcsőde létrehozása egy csoporttal, azaz maximum 8 fővel. Ezzel jelentősen javul a városban a gyermekjóléti alapszolgáltatások közül a bölcsődei ellátási formához való hozzáférés, mely hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez is.

A fejlesztés egy, az Önkormányzat tulajdonában lévő, korábban funkció nélküli épület átalakításával és felújításával valósult meg a Kisköre, Arany János út 34. szám alatt, létrehozva ezzel egy modern, a jogszabályok és a kor igényeinek és követelményeinek megfelelő mini bölcsődét. A projekt keretében sor került a szükséges bútorok, eszközök beszerzésére, valamint kialakításra került egy játszóudvar, illetve egy akadálymentes parkoló is.

A beruházásnak köszönhetően az Önkormányzat 2 munkahelyet teremt és további 1 munkahelyet tud megőrizni.

További információ kérhető:
Magyar Csilla polgármester
Tel.: +36 (36) 558-020